Almost a collision

Share info related to world aviation flight simulation in this forum.


User avatar
AirBlue
Registered Member
Posts: 1156
Joined: Fri Sep 17, 2004 11:01 pm
Location: Toronto, ON, Canada

Almost a collision

Post by AirBlue »

I was flying tonite on a Heathrow to Frankfurt sector. On this scheduled flight, if there was a even seconds' difference, there could have been a disaster as the ATC did not report any of the airplanes by giving an allert (even thought i saw what was going on :roll: - the airplane was coming towards me too fast :shock:

Image[/img]


User avatar
raihans
Registered Member
Posts: 4547
Joined: Sun May 01, 2005 5:09 pm
Location: Kuwait

Post by raihans »

airblue, you were on AF flight or RyanAir? If ATC did not responded then it could be a FS bug!! Dont you have TCAS gauge installed for your panel you were using which could alert you immediately for mid-air collision?
Raihan SR Bakhsh

flickr.com/photos/raihanshahzad
EY-B77W, A345, A320, A319, EK-B773, B77W, A388, FZ-B738, GF-L1011, B732, A332, A320, A319, KU-A343, AB6, A310, A320, NL-A320, PK-B707/720, B733, B772, B77L, AB4, A310, A320, QR-A320, A321, A333, A359, A35X, B77W, B788, WY-B738, B739, A333

User avatar
AirBlue
Registered Member
Posts: 1156
Joined: Fri Sep 17, 2004 11:01 pm
Location: Toronto, ON, Canada

Post by AirBlue »

raihans wrote:airblue, you were on AF flight or RyanAir? If ATC did not responded then it could be a FS bug!! Dont you have TCAS gauge installed for your panel you were using which could alert you immediately for mid-air collision?
nope - i dont have that TCAS panel and I was the the AF 340. I dont even have the actual cockpits :(

User avatar
raihans
Registered Member
Posts: 4547
Joined: Sun May 01, 2005 5:09 pm
Location: Kuwait

Post by raihans »

ahan...i will try to find out a fs panel for A340 with TCAS gauge if available over net.

Mean time, you can search www.flightsim.com or www.avsim.com under FS Panels section for A340 panel....and before downloading just check what gauges comes along with; hopefully TCAS gauge will be included in the package.

User avatar
AirBlue
Registered Member
Posts: 1156
Joined: Fri Sep 17, 2004 11:01 pm
Location: Toronto, ON, Canada

Post by AirBlue »

thanks for the links raihan ... i did try to find some ... i download the abacus airbus fleet which really works well ... will it be possible to have other pia liveries work with that AI manufacturer?

User avatar
raihans
Registered Member
Posts: 4547
Joined: Sun May 01, 2005 5:09 pm
Location: Kuwait

Post by raihans »

AirBlue wrote:thanks for the links raihan ... i did try to find some ... i download the abacus airbus fleet which really works well ... will it be possible to have other pia liveries work with that AI manufacturer?
Saad, if you are looking for PIA liveries related to Abacus Airbus fleet then I am having doubt if anybody did that!!! Therefore, you can check with Abacus itself if they are providing additional liveries as per your desire?
Raihan SR Bakhsh

flickr.com/photos/raihanshahzad
EY-B77W, A345, A320, A319, EK-B773, B77W, A388, FZ-B738, GF-L1011, B732, A332, A320, A319, KU-A343, AB6, A310, A320, NL-A320, PK-B707/720, B733, B772, B77L, AB4, A310, A320, QR-A320, A321, A333, A359, A35X, B77W, B788, WY-B738, B739, A333

User avatar
Arslaan
Registered Member
Posts: 168
Joined: Sat Jan 20, 2007 4:02 pm
Location: Sheffield, England

Post by Arslaan »

Ooooooooooooooo man that was a close shave. I wonder why Air Traffic Control didn't respond :(
Image